сряда, 31 май 2017 г.

Салата с прошуто, пъпеш и рукола

Необходими продукти:



  • 1/2 пъпеш канталуп
  • 1/2 меден пъпеш (хънидю)
  • 150 грама прошуто
  • 20 грама кедрови ядки
  • 200 грама рукола
  • 100 грама пресен спанак
  • няколко стръка прясна мента
  • 100 грама нарязано синьо сирене
  • сол, зехтин и сок от лимон


Начин на приготвяне:


Почистете пъпешите и с помощта на лъжичка оформете топчета. Оставете настрана. В купа сложете спанака, руколата, листенцата мента, солта, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте и разпределете салатата в чинии. Украсете с пъпеша, резенчетата прошуто, кедровите ядки и синьото сирене. Охладете и поднесете. Бон Апети!


Източник и снимки: www.zestedlemon.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар