четвъртък, 1 юни 2017 г.

Печена сьомга с барбекю сос, лимони и магданоз

Необходими продукти:



  • 4-5 котлета от сьомга
  • 3 супени лъжици барбекю сос
  • сок от половин лимон
  • 1 супена лъжица соев сос
  • сол, черен пипер
  • няколко стръка пресен магданоз
  • няколко стръка пресен копър
  • зехтин за поръсване


Начин на приготвяне:


Подправете рибата със сол, черен пипер, застелете тава с алуминиево фолио и сложете рибата в нея. В купа смесете сосовете, лимоновия сок, пресния магданоз и копъра. Намажете месото с помощта на силиконова четка. Поръсете със зехтин, загрейте фурната на 160 градуса и запечете за 15 минути. Увеличете температурата на 200 градуса и допечете още 20 минути. Охладете, поднесете рибата, гарнирана с нарязан пресен лимон и стръкчета пресни подправки. Добър апетит!


Източник и снимки: ifoodblogger.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар